Protestantse Gemeente Culemborg

World Servants logo klein

Na alle acties en voorbereidingen is het nu zover dat de gemeenteleden de World Servantsdeelnemers naar hun project kunnen uitzwaaien in de laatste gezamenlijke dienst voor de zomervakantie.
Dit jaar gaan de jongeren Anneloes de Wijer, Geert Roseboom en Anne-Meike Spithoven op project. Ook gaan er dit jaar enkele oudere gemeenteleden met World Servants op project: Cor Bakker, Henni Versteeg en Willem Kiel.

In de gezamenlijke dienst van 18 juni in de Barbarakerk worden al deze deelnemers uitgezwaaid en krijgen ze de zegen mee voor hun project.

Lees meer...

wereldwinkel overdracht cheque 2016Wereldwinkel Culemborg besloot om in 2016 World Servants jongeren uit Culemborg te supporten. Voor de zomer werd er al een financiële bijdrage geleverd aan de bouw van een watertank in Ghana.

Nu is er alvast een bijdrage geleverd aan de actie van Geert Roseboom die met zo’n 30 andere enthousiaste jongeren mee gaat helpen bij de bouw van klaslokalen van een middelbare school in de buitenwijk Verbena in het noorden van de stad Guatemala City.

Lees meer...

De World Servants deelnemers zijn weer terug van hun project.
Hier de foto's

Lianne de Ruiter
Lianne de Ruiter schrijft over haar project in Malawi:

Het warme hart van Afrika was afgelopen zomer de bestemming van mijn project. En het wordt niet voor niets het warme hart van Afrika genoemd. Wat is Malawi een mooi land met prachtige mensen en onbeschrijflijk mooie natuur.
Samen met een groep van in totaal 27 personen hebben we twee klaslokalen en twee latrines gebouwd in het kleine dorpje Kapirimtiwa dat ver in de binnenlandse heuvels van Malawi ligt.

Lees meer...

World Servants Cul logo nw 25Bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander. Dit is het motto van World Servants. Elk jaar gaan er vanuit onze gemeente jongeren samen met andere jongeren uit Nederland mee met World Servants naar het buitenland! Je bouwt daar mee aan een huis of school. Je praat met elkaar over wat je meemaakt en wat de rol van je geloof daarin is. Zo bouw je ook aan jezelf.

Lees meer...