Protestantse Gemeente Culemborg
World Servants logo kleinVeel acties van de 2018-deelnemersgroep zijn al (bijna) voorbij en de deelnemers kunnen nu langzamerhand gaan schakelen tussen actievoeren en hun projectvoorbereiding. Op 21-22 april hebben ze hun voorbereidingsweekend in Heino en kunnen ze kennismaken met alle andere deelnemers van hun projectgroep en hun leidersteam.
Dit jaar wordt het daar helemaal een groot feest! Alle landcoördinatoren uit de landen, waar World Servants projecten uitvoert, zijn uitgenodigd om samen op dit voorbereidingsweekend het 30-jarig bestaan van World Servants te vieren.

In onze gemeente hebben we dit jaar ook de 25e plaatselijke World Servantsgroep.
Onze opper-oliebollenbakker kijkt terug:

Lees meer...

Oudere deelnemers terug uit Malawi
World Servants logo kleinVan 13- 28 okt. waren onze gemeenteleden Cor Bakker, Henni Versteeg en Willem Kiel met World servants op project in Kandezu in Malawi. Samen met 35 andere deelnemers uit andere gemeenten en heel veel locale mensen hielpen ze mee met de bouw van 2 klaslokalen en een lerarenwoning bij een bestaande school in Malawi.

Willem schrijft over zijn ervaringen in Malawi
Terug uit Kandezu heb ik mijn herinneringen nog steeds niet op orde. Steeds dringt een ander beeld zich naar voren, of de flarden van een lied.

Lees meer...

World Servants groep 2018Voor 2018 heeft zich een nieuwe World Servantsgroep Culemborg 2018 (WSC2018) gevormd: Anneloes de Weijer wil weer graag op project, maar nu naar Malawi.
Geert Roseboom, ook zo enthousiast terug, wil ook op herhaling, maar dan nu naar Afrika, naar Sierra Leone

World Servants organiseert voor het eerst in 2018 een project ‘World Servants Onbeperkt’ voor deelnemers met een lichamelijke beperking. Eindelijk kan Jalke Visser nu ook mee op project! Ze gaat meebouwen aan een school in El Torro in Bolivia.

Lees meer...

WS 2017 anneloes 1 cement scheppenDe World Servants van de jongerenprojecten 2017, Anneloes, Anne-Meike en Geert zijn na lange en verre reizen naar Haiti, Nicaragua en Guatemala weer terug. Ze hebben veel te vertellen.

Lees meer...

WordlServants 2018Ben je of word je in 2018 jaar 16 jaar en wil je net als Anneloes en Geert ook zo’n mooie ervaring gaan meemaken in een ver land en samen je deelnemersgeld met acties bij elkaar werken, dan kun je jezelf nu al en tot uiterlijk 10 september 2017, de startzondag, opgeven voor de nieuwe World Servantsgroep Culemborg 2018, de 25e Culemborg-groep, bij de begeleiders van de groep.

Neem vooral je vrienden en vriendinnen mee, ook al zijn ze misschien niet kerkelijk gebonden. Bij aanmelding van 7 deelnemers is de groep vol. Je kunt mee in volgorde van digitale aanmelding bij de begeleiders. Samen kunnen we dan vroeg in het seizoen met de eerste acties beginnen.

Lees meer...

wereldwinkel overdracht cheque 2016Wereldwinkel Culemborg besloot om in 2016 World Servants jongeren uit Culemborg te supporten. Voor de zomer werd er al een financiële bijdrage geleverd aan de bouw van een watertank in Ghana.

Nu is er alvast een bijdrage geleverd aan de actie van Geert Roseboom die met zo’n 30 andere enthousiaste jongeren mee gaat helpen bij de bouw van klaslokalen van een middelbare school in de buitenwijk Verbena in het noorden van de stad Guatemala City.

Lees meer...

De World Servants deelnemers zijn weer terug van hun project.
Hier de foto's

Lianne de Ruiter
Lianne de Ruiter schrijft over haar project in Malawi:

Het warme hart van Afrika was afgelopen zomer de bestemming van mijn project. En het wordt niet voor niets het warme hart van Afrika genoemd. Wat is Malawi een mooi land met prachtige mensen en onbeschrijflijk mooie natuur.
Samen met een groep van in totaal 27 personen hebben we twee klaslokalen en twee latrines gebouwd in het kleine dorpje Kapirimtiwa dat ver in de binnenlandse heuvels van Malawi ligt.

Lees meer...

World Servants logo klein

Na alle acties en voorbereidingen is het nu zover dat de gemeenteleden de World Servantsdeelnemers naar hun project kunnen uitzwaaien in de laatste gezamenlijke dienst voor de zomervakantie.
Dit jaar gaan de jongeren Anneloes de Wijer, Geert Roseboom en Anne-Meike Spithoven op project. Ook gaan er dit jaar enkele oudere gemeenteleden met World Servants op project: Cor Bakker, Henni Versteeg en Willem Kiel.

In de gezamenlijke dienst van 18 juni in de Barbarakerk worden al deze deelnemers uitgezwaaid en krijgen ze de zegen mee voor hun project.

Lees meer...

World Servants Cul logo nw 25Bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander. Dit is het motto van World Servants. Elk jaar gaan er vanuit onze gemeente jongeren samen met andere jongeren uit Nederland mee met World Servants naar het buitenland! Je bouwt daar mee aan een huis of school. Je praat met elkaar over wat je meemaakt en wat de rol van je geloof daarin is. Zo bouw je ook aan jezelf.

Lees meer...