Protestantse Gemeente Culemborg

CrecheTijdens de kerkdienst op zondagochtend zijn altijd een volwassene en een jongere aanwezig om in de crèche op de allerkleinsten (0 tot 4 jaar) te passen. Vrijwillig(st)ers vanaf 13 jaar zijn altijd van harte welkom om op te passen.

Crèche in de Open Hof
In de Open Hof is de crèche in een van de kleinere zalen van het kerkgebouw. De leiding brengt tegen het einde van de kerkdienst de ‘grotere’ kleintjes voor de slotzang en de zegen naar de kerkzaal.
Meer informatie: Marije Hoevers, tel. 532116; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Crèche in de Barbarakerk
De crèche is in een ruimte in de Barbarakerk. Ouders kunnen hun kind tijdens de collecte aan het eind van de dienst uit de crèche ophalen om bij de slotzang te zijn en de zegen te ontvangen. Meer informatie: Willie Dekker, tel. 06-13088501; 
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Kom in de kring kleur 40Viering voor kinderen van 2,5 t/m 6 à 7 jaar
(met of zonder ouders)

Kom in de Kring is een wijze van vieren met jonge kinderen rondom prentenboeken met een bijbels thema. Het verhaal wordt verteld, er wordt gepraat, gezongen en gebeden en/of iets leuks gemaakt. De viering wordt naast de normale kerkdienst gegeven en er is daarnaast ook gewoon kindernevendienst voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Sommige kinderen zullen dus mogen kiezen. Vóór de zegen komen de kinderen weer terug in de kerkzaal en dan kan er wat worden verteld.

Waarom organiseren we ‘Kom in de Kring’:

  • omdat jonge kinderen óók behoefte hebben aan troost en bemoediging
  • omdat jonge kinderen gevoelig zijn voor verhalen, rituelen en symbolen
  • omdat de gemeente ook verantwoordelijkheid heeft voor jonge kinderen
  • om God van jongsaf aan op een open wijze ter sprake te brengen

6x per jaar. Contactpersoon: Corine Vermeulen-Petter, tel. 536607, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie: www.komindekring.com.