Protestantse Gemeente Culemborg

jeugddienst 29okt2017Op zondag 29 oktober 2017 was er een gezamenlijke jeugddienst met als titel 'Onderweg naar morgen'. De dienst ging over dromen en verwachtingen voor de toekomst van straatjongeren in Kampala, Oeganda (zie het project van Kerk in Actie) en die van ons zelf. 
We keken naar een videogesprek van Emma en Chiara met drie meisjes in Kampala en naar twee schilderijen van Jalke en Loes. En we lazen uit Hebreeën 11, over Abraham, Sara en anderen die ook vanuit hun geloof onderweg waren naar morgen.

Medewerking werd verleend door jongerenkoor Needed.

Hier de foto's en de preek

World Servants Cul logo nw 25Bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander. Dit is het motto van World Servants. Elk jaar gaan er vanuit onze gemeente jongeren samen met andere jongeren uit Nederland mee met World Servants naar het buitenland! Je bouwt daar mee aan een huis of school. Je praat met elkaar over wat je meemaakt en wat de rol van je geloof daarin is. Zo bouw je ook aan jezelf.

Lees meer...

logo_definitiefÉén zondag in de maand is er een Praise-avond in de Open Hof. Deze avond is bedoeld voor jonge mensen die willen zingen voor God en meer over Hem te weten willen komen. Dit jaar bestaat het thema uit twee varianten: de Powerpraise met een complete versterkte band en een lager praatje en een Chill Praise waarbij akoestisch wordt gezongen met een gitaar en je mag ook een favoriet verzoeknummer opgeven.

Elke Praise-avond begint om 20.30 uur, maar je bent al vanaf 20 uur welkom voor een kopje koffie of thee of een glas fris en koekjes. De avond is om 21.30 uur weer afgelopen. Elke Praise-avond staat in het teken van een bepaald thema, zoals genade, God's stem verstaan of humor in de Bijbel.

Lees meer...