Protestantse Gemeente Culemborg

Gedenkhoek voor overledenen
In een van de nissen van de Grote of Barbarakerk staat een gedenktafel. Op de tafel staat, naast een paaskaars en waxinelichtjes, die aangestoken kunnen worden, een houten schaal. Verder hangt er een houten kruis aan de muur en staat er een vaas met een bloem of tak.

Als iemand uit de gemeente overleden is, wordt op de schaal een steen met daarop de naam en de data van geboorte en overlijden neergelegd. Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar worden tijdens de dienst de namen van de overledenen genoemd. Na de dienst kunnen de familieleden de steen met de naam in ontvangst nemen.

In de Open Hof staat ook een gedenktafel. Op de tafel staat een Paaskaars en er liggen stenen en waxinelichtjes. Boven de tafel hangt de tekst van een lied van Hanna Lam (De mensen van voorbij). Er wordt een steen toegevoegd als een gemeentelid is overleden, met daarop de naam en de data van geboorte en overlijden van de overledene. Deze steen wordt aan familieleden meegegeven op de laatste zondag van het kerkelijk jaar.