Protestantse Gemeente Culemborg

Voor de kinderen van de kindernevendienst is er voor zondag 31 mei weer een verhaal en een werkblad beschikbaar.

20200524 plaatje KoZHet verhaal is hier te zien, het werkblad is hier te downloaden.

De tekst die bij het werkblad hoort is:

Versta je mij
Van heinde en ver zijn mensen gekomen voor het feest in Jeruzalem. Dan gebeurt er plotseling iets bijzonders. Vanuit de hemel klinkt een geluid alsof het hard gaat waaien. Het hele huis van de discipelen wordt gevuld met die wind. De Heilige Geest vervult de leerlingen, zodat ze over Jezus gaan vertellen. Het wonderlijke is: iedereen die het hoort, kan hen begrijpen. Zoals alle christenen het gebed dat Jezus ons leerde verstaan, in welke taal het ook klinkt. Werkwijze: Op het werkblad staat het Onze Vader. Iedere zin is in een andere taal genoteerd. De kinderen lezen de tekst. Wanneer ze een taal herkennen, kunnen ze het juiste woord noteren in een straal van de zon. De juiste talen staan ook verspreid over het werkblad.
Tip: De zinnen op het werkblad zijn vertaald via Google Translate. Deze site kun je ook gebruiken om de juiste antwoorden te zoeken.
Oplossing: de juiste talen zijn in goede volgorde: 1. Frans, 2. Noors, 3. Hebreeuws, 4. Spaans, 5.Duits, 6. Chinees, 7. Pools, 8. Zoeloe, 9. Engels, 10. Grieks, 11. Turks, 12. Nederlands, 13. Italiaans. Nodig: pennen, kleurpotloden; bij Tip: computer met internetverbinding.


Het verhaal van zondag 24 mei is hier nog te vinden, en het werkblad via deze link.