Protestantse Gemeente Culemborg

Voor de kinderen van de kindernevendienst zijn er voor zondag 24 januari weer een verhaal en werkbladen beschikbaar.

20210124 plaatje KoZHet verhaal is hier op ons Youtube-kanaal te vinden, voorgelezen door iemand van de leiding van de kindernevendienst.

De werkbladen zijn hier te downloaden: werkblad 1 en
werkblad 2.

De tekst die bij de werkbladen hoort is:

Kom, volg mij
Jezus roept zijn eerste leerlingen: Simon, Andreas, Jakobus en Johannes. Ze vissen aan het meer van Galilea als Jezus voorbij komt. Meteen laten ze alles achter om hem te volgen. In het koninkrijk van God gaan zij iets doen dat lijkt op wat zij eerder deden: (mensen) vissen.

Werkblad 1

De kinderen gaan vissen.
Werkwijze: U kunt dit werkblad op 2 manieren uitwerken: a) op een eenvoudige wijze, waarbij het vissen heus niet makkelijk is. Het beste lamineert u hiervoor de visjes om ze steviger te maken, of b) met kleine magneetjes en plantenstokken.
a) Kleur de vissen en knip ze uit. Lamineer ze. Maak met een perforator een gaatje in de kop van de vis. Voor de hengel bevestigt u een paperclip aan een buigbaar rietje en vervormt u de paperclip tot een haak. Vissen maar.
Tip: de kinderen kleuren allemaal 1 vis. Terwijl u de visjes lamineert, spelen de kinderen alvast een spel met een setje hengels en vissen die u van tevoren hebt gemaakt.
b) Kleur de vissen en knip ze uit. Maak met een perforator een gaatje in de kop van de vis en hang de vis aan een paperclip. Maak hengels door een magneet aan een touwtje te maken en het touw aan een (planten)stok te knopen. Leg de vissen in een bak en hengel ze op.
Tip: Maak vooraf de hengels, of maak ze terwijl de kinderen de vissen kleuren.
Nodig: kleurpotloden, stiften, pennen, scharen, paperclips, perforator, lamineerapparaat en folie, (planten)stokken, touw, kleine magneetjes.


Werkblad 2
Dit werkblad sluit aan bij de dramaopdracht uit Kind op Zondag: ‘de journalist interviewt de visser die zijn netten aan de wilgen hangt en Jezus volgt’. Kies welke (richt)vragen je wilt gebruiken en bedenk er ook een paar.
Tip: Neem attributen mee om het spelplezier te verhogen, zoals ‘pers-microfoons’.
Nodig: kleurpotloden, stiften en pennen.

 

De werkbladen van 17 januari zijn hier en hier nog te downloaden.