Protestantse Gemeente Culemborg

Voor de kinderen van de kindernevendienst zijn er voor zondag 29 november weer een verhaal en werkbladen beschikbaar.

20201129 plaatje KoZHet verhaal is hier op ons Youtube-kanaal te vinden, voorgelezen door iemand van de leiding van de kindernevendienst.

De werkbladen zijn hier te downloaden: werkblad 1 en werkblad 2.

De tekst die bij de werkbladen hoort is:

Zie je al wat?
In de adventstijd zien we uit naar de komst van het Christuskind. Als de vijgenboom groene blaadjes krijgt, weten we dat de lente komt. Als je iemand thuis verwacht, sta je alvast op de uitkijk. Als je nu al heel goed oplet, zie je wat er gaat gebeuren. Misschien heb je een extra lichtje nodig? We maken er eentje in de komende vier weken. Steeds staat er één zijde op het eerste werkblad. Vandaag is het tweede werkblad een zoekplaat naar kerstspulletjes.

Werkblad 1
Op deze eerste zijde van het lantaarntje zien we de wachter op de uitkijk.
Werkwijze: Kopieer alles op stevig papier. Volg de aanwijzing op het werkblad. Kleur, knip, prik en vouw het. Voor een 3D-effect plak je de wachter met 3D-tape op de rand van het kader. Plak eventueel achter de open geprikte delen, de ramen, cellofaan of iets dergelijks. Prik de ‘prikgaatjes’ in. Straks schijnt het licht mooi door die gaatjes heen.
Nodig: kleurpotloden, scharen en lijm, glitters, prikpennen en -lappen, vliegerpapier of cellofaan, 3D-plakband, glazen potje, waxinelichtje, dubbelzijdig plakband.

Werkblad 2
Ook al is het overal Sint om je heen, toch zie je al iets van Kerst. Dat is wat we doen in de adventstijd: uitkijken naar wat komen gaat. Op dit werkblad staat een kleur- en zoekplaat. Waar zie jij kerst? Oplossing: in de kast een ster in het lijstje en een kerstboompje; op de stoel in het tijdschrift; op een tafeltje de kerststal; een kaars; een bal in het oor van de hond; kerstklokjes op de trui; een ster in een schoen; engelvleugeltjes bij de pop; hulst rechtsonder.
Nodig: kleurpotloden, stiften.


De kleurplaten van 22 november zijn hier en hier nog te downloaden.