Protestantse Gemeente Culemborg

wereldwinkel overdracht cheque 2016Wereldwinkel Culemborg besloot om in 2016 World Servants jongeren uit Culemborg te supporten. Voor de zomer werd er al een financiële bijdrage geleverd aan de bouw van een watertank in Ghana.

Nu is er alvast een bijdrage geleverd aan de actie van Geert Roseboom die met zo’n 30 andere enthousiaste jongeren mee gaat helpen bij de bouw van klaslokalen van een middelbare school in de buitenwijk Verbena in het noorden van de stad Guatemala City.

Als de school straks gereed is, biedt het plaats aan 120 jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Een fantastische klus, want momenteel zijn er geen klaslokalen waar middelbaar onderwijs in gegeven kan worden. Daardoor wordt er nu tijdelijk lesgegeven op het basketbalveld. Door nieuwe klaslokalen te bouwen verbetert het onderwijs, wordt het prettiger lesgeven voor de leerkracht en komen er meer en regelmatiger scholieren naar school; en belangrijk beter onderwijs biedt de jongeren in Verbena een alternatief voor de criminaliteit.
Geert is een van de twee jonge Culemborgers die namens World Servants in 2017 aan de slag gaan in gebieden waar het niet zo vanzelfsprekend is dat je ‘gewoon’ naar school gaat, onder de douche stapt of naar het toilet kunt gaan. Dat is meteen ook de reden voor de deelnemers: ‘zelf ervaren hoe het is om in een totaal andere cultuur iets bij te dragen aan een verbetering of vooruitgang die wij zo normaal vinden’
Weliswaar is Geert niet de bouwvakker in spe, maar hij gaat zeker zijn handen uit de mouwen steken en iedereen versteld doen staan, zeker zijn vrienden, die niet kunnen voorstellen hoe hij samen met anderen gewoon een school in Guatemala gaat bouwen.
Tot aan hun vertrek, volgend jaar zomer, zijn Geert en Anneloes actief om geld in te zamelen om hun reis te bekostigen, maar meer nog om een substantiële bijdrage te leveren om de benodigde bouwmaterialen voor oa de school in Guatemala te financieren.
De WereldWinkel Culemborg support de activiteiten en de missie van Geert en Anneloes en overhandigde hen tijdens de algemene vergadering van de Wereldwinkel een cheque ter waarde van € 1.000,-.

 

Oliebollen

Ook dit jaar kunt u op oudejaarsdag weer gaan genieten van de World Servants oliebollen. Onder leiding van opper-oliebollenbakker Piet Grootenboer gaan de Worldservantsdeelnemers van 2017 weer zelf met hulp van veel vrienden en familie uw oliebollen bakken.
Dit jaar is de opbrengst bestemd voor de deelnemers, Anneloes de Weijer en Geert Roseboom, van de World Servantsgroep Culemborg 2017 en voor de individuële deelnemers Anne-Meike Spithoven en Lianne de Ruiter. Anne-Meike en Lianne waren ook vorig jaar op project en gaan in 2017 hun ervaring inzetten als medisch leider van een groep in resp. Nicaragua en Ghana. Zij gaan zelf hun deelnemersbijdrage betalen en hopen dat u hen met deze oliebollenactie ook op weg wilt helpen naar hun project.
Na de kerkdiensten op 4, 11,18 en 25 december kunt u in beide kerken uw oliebollen bestellen op de bestellijsten. Ook kunt u telefonisch uw bollen bestellen rechtstreeks bij de deelnemers en de begeleiders van de World Servantsgroep. Digitaal kunt uw bestellingen ook rechtstreeks doen bij Piet Grootenboer: e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Net als vorig jaar is de prijs weer 5 oliebollen voor € 4,- en 10 oliebollen voor € 7,50.
Uw bestelde oliebollen worden op oudejaarsdag door de deelnemers bij u thuis bezorgd tussen 10.00 en 15.00 uur.

 

Pepermunt

Na de kerkdienst hebt u al Wilhelminapepermunt kunnen kopen.
Ook in december, bij de bestellijsten van de oliebollenbollen, kunt u weer Wilhelminapepermunt kopen:
1 doosje voor € 1,50;
4 doosjes voor € 5,00
12 doosjes in een grote doos: €12,00.

U kunt ook pepermunt kopen/bestellen bij de deelnemers Anneloes de Wijer, Geert Roseboom of de begeleiders van de groep. Uw bestelling van meer dan 10 doosjes wordt dan bij u thuis bezorgd.

 

De groepsbegeleiders Henni Versteeg en Cor Bakker,
tel. 516130/0628446626;
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.