Protestantse Gemeente Culemborg

World Servants Cul logo nw 25‘Bouwen aan verandering’ is het motto van World Servants. Elk jaar gaan er vanuit onze gemeente jongeren samen met andere jongeren uit Nederland mee met World Servants naar het buitenland! Je bouwt daar mee aan lerarenwoningen of klaslokalen. Je praat met elkaar over wat je meemaakt en wat de rol van je geloof daarin is. Zo verandert de situatie op je project en verbeteren de onderwijsomstandigheden. Misschien ben je ook zelf wel veranderd als je terugkomt van je project. Zo heb je samen gebouwd aan verandering: daar en bij je zelf.

Wat is World Servants?
World Servants is een interkerkelijke organisatie met het hoofdkantoor in Wolvega. De stichting heeft als doel jongeren, maar ook ouderen, te laten helpen in landen waar de nood hoog is, bijvoorbeeld in Bolivia, Ecuador, Ghana, Malawi, Myanmar, Sierra Leone en Zambia. Ze doen dat in zogenaamde diaconaal-missionaire projecten. Dit betekent dat je in zo’n project hulp biedt aan mensen die hulp hard nodig hebben en dat je ook iets uit de bijbel vertelt en leert. Kortweg laten zien wat christen zijn betekent: ‘anderen helpen’.

Kennismaken met een andere cultuur
In de meeste projecten worden huizen, scholen of klinieken gebouwd. In deze projecten kun je ook kennismaken met andere culturen. In arme landen leven mensen op een andere manier. Soms hebben de mensen het veel slechter dan bij ons, maar toch lijken ze veel gelukkiger.

Bouwen aan jezelf
Op zo'n project bouw je niet alleen aan dat huis of die school. Door met elkaar te praten over wat je om je heen ziet, wat je beleeft en wat de rol van het geloof van de mensen in hun leven en in jouw leven is en wat de betekenis van God voor deze mensen en voor jou is, bouw je ook aan jezelf.

Wanneer kun je mee?
In het jaar dat je 16 wordt mag je mee op project. Je kunt zelf het project uitzoeken waar je wilt gaan helpen. In totaal gaan er 35 tot 40 jongeren naar hetzelfde project. Ze komen uit alle delen van ons land.

Projectgeld
Als je mee wilt gaan naar zo'n project, kost dat zo'n 2.500 euro. Dit is bestemd voor de reiskosten, je eventuele vaccinaties en de aanschaf van de bouwmaterialen. Als je dit niet zelf kunt betalen, kun je samen met andere deelnemers uit Culemborg en omgeving de World Servantsgroep Culemborg vormen. Je gaat dan met allerlei acties het benodigde geld voor de hele groep bij elkaar werken.

Aantal deelnemers
Vanuit Culemborg kunnen ieder jaar ongeveer zes jongeren deelnemen, omdat dan de groep financieel vol is. Je vriend of vriendin, die niet in Culemborg woont, mag ook mee! Je kunt mee in volgorde van aanmelding. Geef je daarom op tijd op, omdat er maar een beperkt aantal mensen mee kunnen.

Meer informatie
World Servants landelijk: www.worldservants.nl.
Begeleiding en aanmelding
Begeleiders World Servantsgroep Culemborg: Henni Versteeg en Cor Bakker; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; of ons groeps-emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 516130; mob. Cor: 06-28446626