Protestantse Gemeente Culemborg
World Servants logo klein De actieperiode voor de deelnemers van de World Servantsgroep 2019 is bijna afgelopen.
Inmiddels zijn ze druk bezig met de voorbereiding van hun eigen project. Begin mei tijdens het voorbereidingsweekend in Heino hebben ze al kennis gemaakt met alle andere deelnemers van hun project.

We hebben de deelnemers hebben uitgezwaaid in de gezamenlijke dienst op zondag 23 juni in de Open Hof met ds. Elsje Braam als voorganger en muzikale bijdrage van de band ‘AppleMousse’ van Henk van der Weerd uit Kampen.

WorldServantsgroep 2019Geert, Anneloes en Arno (vlnr)

Anneloes de Weijer en Arno de Vries gaan naar Mawlamyine in Myanmar Zij gaan van 6-24 augustus als resp. kinderwerk- en toerustingsleider mee met hun groep om woningen te bouwen voor medisch personeel van het Mawlamyine Christian Leprosy Hospital. Het zijn vier geschakelde appartementen in een gebouw van vier verdiepingen voor uiteindelijk 16 gezinnen.

Geert Roseboom gaat naar Nilphamari in Bangladesh Hij gaat van 20 juli tot 10 augustus meehelpen met de bouw van een trainingsruimte voor een 'self help group' van mensen met een beperking en andere kwetsbare groepen.

Als individuele deelnemers uit onze gemeente gaan Anne-Meike Spithoven, Cor Bakker en Henni Versteeg in 2019 ook op project.

Anne-Meike gaat van 5-23 augustus als medisch leider met een groep naar Gorogo in Ghana. In dit kleine plattelandsdorpje in het arme Noord-Ghana gaat zij meebouwen aan woningen voor het verpleegkundig personeel. Door dicht bij de kliniek te wonen, in plaats van op 10 km afstand met slechte zandwegen, kunnen de verpleegkundigen sneller de nodige hulp bieden, met name bij bevallingen.

Henni en Cor gaan van 13 oktober - 2 november met een groep volwassenen naar Katawa in Malawi. Met hun groep gaan zij meehelpen met de bouw van extra klaslokalen, lerarenwoningen en latrines met een girl changingroom bij de plaatselijke basisschool met 490 leerlingen.

Tot en met juli kunt u met name Anneloes, Arno en Geert helpen hun deelnemersbijdrage bij elkaar te krijgen met de volgende activiteiten:

Pepermunt
Bij deze deelnemers en de begeleiders kunt u nog steeds Wilhelminapepermunt bestellen en tijdens de uitzwaaidienst ook kopen: 1 klein doosje kost € 1,50; 4 doosjes voor € 5 en 1 doos met 12 kleine doosjes: € 12.

Statiegeldbonnen
In de Albert Heijn-supermarkt kunt u nog steeds uw statiegeldbonnetje in de World Servantsbus deponeren; dan krijgt de WS-groep de waarde van de ingeleverde bonnen.

Bijdrage
Bent u om de een of andere reden niet in staat om actief aan acties mee te doen en wilt u de deelnemers toch financieel steunen, dan kunt u uw bijdrage rechtstreeks overmaken naar de bankrekening van de groep: NL95 RABO 0307 9003 04 t.n.v. World Servants Culemborg te Culemborg. Uw bijdrage is voor de belasting als gift aftrekbaar.

Groep 2020
Als er nu al jongeren in onze gemeente zijn, die in de zomer van 2020 met World Servants op project willen gaan en samen hun deelnemersbijdrage bij elkaar willen werken met acties, kunnen ze zich nu al aanmelden bij Henni en Cor. Op 8 september, de startzondag, sluit de aanmelding, want voor september staat de eerste actie al op het programma: tuinonderhoud Barbarakerk. Je kunt mee als je in 2020 16 jaar bent of wordt. De aanmelding sluit bij 6 deelnemers, dan is de groep financieel vol!

World Servants groepsbegeleiders WSC 2019,
Henni Versteeg en Cor Bakker,
tel. 516130/0628446626;
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ons groeps-e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.