Protestantse Gemeente Culemborg

Voor de kinderen van de kindernevendienst is er voor zondag 18 oktober weer een verhaal en twee werkbladen beschikbaar.

20201018 plaatje KoZHet verhaal is nu weer op ons kanaal op Youtube te vinden, voorgelezen door iemand van de leiding van de kindernevendienst, klik hier.

De werkbladen zijn hier te downloaden: werkblad 1 en werkblad 2.

De tekst die bij de werkbladen hoort is:

Huilen en juichen
De herbouw van de tempel in Jeruzalem is begonnen. Het leidt tot heftige emoties: mensen juichen, andere mensen huilen. Er is ook weerstand, waardoor de bouw uiteindelijk zelfs stil komt te liggen. Na een oproep van profeten gaat het dan toch weer door. De beide werkbladen zijn voor alle leeftijdsgroepen te gebruiken.

Werkblad 1
Het lijkt haast alsof de herbouwde tempel er al is. Priesters en Levieten, in ambtsgewaden met trompetten en cymbalen, prijzen de Heer volgens de oude tradities. En ze zingen een lied. Met het werkblad maken de kinderen een instrument om verdriet of blijdschap kracht bij te zetten.
Werkwijze: Zie werkblad. Doe rijst, bonen of graszaad in de koker.
Nodig: kleurpotloden, stiften, pennen, scharen, lijm, bonen/rijst/ graszaad.

Werkblad 2
Met een werkblad maken de kinderen een masker met twee gezichten. Doe een spel: om de beurt vertelt een kind een situatie. Iedereen kiest welk gezicht er het beste bij past en toont zijn ‘antwoord’ door het bijbehorende masker op te zetten. Iedereen krijgt een beurt. Eenzelfde situatie zal soms andere reacties oproepen. Ken je het gevoel te willen lachen en huilen tegelijk? Wil je er iets over vertellen?
Nodig: kleurtjes, stiften, pennen, scharen, lijm, elastiekjes voor de oren.


De werkbladen van 11 oktober zijn hier en hier nog te downloaden.