Protestantse Gemeente Culemborg

Voor de kinderen van de kindernevendienst zijn er voor zondag 25 juli weer een verhaal en werkbladen beschikbaar.

Het verhaal is hier op ons Youtube-kanaal te vinden, voorgelezen door iemand van de leiding van de kindernevendienst.
20210725 plaatje KoZ
De werkbladen zijn hier te downloaden: werkblad 1 en
werkblad 2.

De tekst die bij de werkbladen hoort is:

Wil je nog meer?

Er zijn meer dan vijfduizend mensen bij Jezus. Jezus vraagt aan een van zijn leerlingen waar ze voor al die mensen eten vandaan kunnen halen. Er is een jongen met vijf broden en twee vissen. Als Jezus daarvan deelt, blijkt er meer dan genoeg voor iedereen. Er blijven zelfs nog twaalf manden over.


Werkblad 1

Op de kleur- en zoekplaat voor de jonge kinderen zien we veel mensen, nog voordat Jezus gedeeld heeft. Er zijn 5 broden en 2 vissen in de menigte verstopt. Wie kan ze vinden?

Nodig: kleurpotloden, stiften.

 

Werkblad 2

De kinderen spelen een spel waarin brood en vis gedeeld wordt en er meer dan genoeg overblijft. Elk kind krijgt twee werkbladen en elk spelgroepje één blad extra. De kinderen kleuren de vis en het brood en knippen de kaartjes uit. Het spel is klaar als ieder groepslid een brood en een vis bij elkaar gedobbeld en gelegd heeft. Hoeveel blijft erover? Verzamel de overgebleven resten in een mandje. Per groepje spelen maximaal 5 spelers.

Spelregels: leg alle kaartjes blind neer en schud ze. Leg ze blind op een stapel. Lees de spelregels door, hardop met de hele groep. Begrijpt iedereen wat de bedoeling is? Rol met de dobbelsteen. De worp van de dobbelsteen bepaalt wat je moet doen. Bij dit spel kun je elkaar zowel helpen als dwarszitten. Het spel is pas afgelopen als iedereen genoeg heeft: een brood en een vis.

Tip: Knip/snijd alvast voor elk spelgroepje de kaartjes uit en lamineer ze zo nodig. Per kind heb je twee werkbladen nodig en per groepje één werkblad extra. Hier vind je een versie van het werkblad waarop de kaartjes zijn ingekleurd en waar de spelregels groter zijn weergegeven:

Nodig: kleurpotloden, stiften, scharen, twee werkbladen per kind, dobbelstenen, 1 werkblad extra per spelend groepje.

 

De werkbladen van 18 juli zijn hier en hier nog te downloaden.