Protestantse Gemeente Culemborg

Jeugdkerk

Maandelijks, meestal op de 3e zondag van de maand, is er speciaal voor jongeren van 12 tot 17 jaar 'Youngchurch' (voorheen 'Jeugdkerk'). Van 10 uur tot 11.15 uur, doorgaans in de bovenconsistorie van de Barbarakerk (ingang glazen deur, trap op naar de bovenste verdieping).

 

Op het tijdstip van de kerkdienst op zondagochtend kom je met leeftijdsgenoten bij elkaar. We starten met kletsen of een spelletje. Daarna gaan we verder met het programma van die zondag. Youngchurch staat onder leiding van een wisselende voorganger. We lezen uit de Bijbel, praten over een thema en luisteren naar (lied)teksten of popsongs. We praten na over wat we hebben gelezen en gezongen, zodat iedereen kan begrijpen wat er met die teksten wordt bedoeld. We maken een link naar het dagelijks leven.

Meestal is er een creatieve opdracht, soms spelen we een spel, pantomime of kijken een film. We collecteren voor een doel dat we zelf voor een jaar bedenken. We geven altijd een bloemetje of plantje aan iemand die dat volgens ons echt nodig heeft of echt verdiend heeft.

Je bent van harte welkom!

Meer informatie: Els van der Giessen, tel. 50 19 18, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..