Protestantse Gemeente Culemborg

Kindernevendienst_01Tijdens een deel van de dienst kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar naar de kindernevendienst gaan.

De groepsindeling is als volgt:
In zowel de Barbarakerk als de Open Hof zijn er twee groepen, de onderbouwgroep 1-4, en de bovenbouwgroep 5-8.

Hoe verloopt de kindernevendienst?
De kindernevendienst maakt deel uit van de eredienst op zondagmorgen. Voor de schriftlezing steken de kinderen hun eigen kaarsen aan en nemen zo het licht van de Paaskaars mee. De kinderen horen hun eigen verhaal. De verhalen volgen het rooster van het tijdschrift Kind op Zondag. Ze sluiten meestal aan op de lezingen die de volwassenen horen.

Daarna is er vaak nog even tijd voor een creatieve verwerking. Bijvoorbeeld in de vorm van een spel of knutselwerkje. Na de preek komen de kinderen weer terug in de kerk. In de advent- en lijdenstijd werken we aan een speciaal project, waar de kinderen tijdens de dienst vaak wat van laten zien.

Contact met de ouders
Kinderen krijgen een uitnodiging voor de kindernevendienst als ze 4 jaar zijn geworden. Als uw kind voor het eerst de kindernevendienst bezoekt kunt u dit ook melden aan de leiding. We kunnen dan uw kind verwelkomen in de groep en rekening houden met de voor hem of haar misschien wat onwennige situatie. U mag de eerste keer natuurlijk ook met uw kind meekomen om te wennen.

Meer informatie:
Barbarakerk:
Janine Lindeboom, tel. 51 39 19, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Open Hof: Iris Stekelenburg, tel. 532300, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.