Protestantse Gemeente Culemborg

De Protestantse Gemeente Culemborg heeft twee predikanten in dienst. In onderling overleg is bepaald wie in welke wijk het pastoraat verzorgt. De verdeling vindt u hier.

Het pastoraat voor gemeenteleden die ouder zijn dan 75 jaar wordt in alle wijken verzorgd door twee ouderenpastores.

Ds. E.Ds. Elsje Braam (Elsje) Braam is sinds 14 januari 2018 fulltime verbonden aan de Protestantse Gemeente Culemborg.
Tot 1 juli 2019 was zij predikant van de wijkgemeente Open Hof. Vanaf 1 juli 2019 is zij predikant van de gehele Protestantse Gemeente.  

Haar contactgegevens zijn:
Ds. Elsje Braam, tel. 769208, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Elsje Braam heeft van 1974 tot 1979 aan de CALO de opleiding gevolgd tot docent bewegingsonderwijs. Daarna, van 1979 tot 1988, studeerde ze theologie aan de ThUK, inmiddels ThU van de Protestantse Kerken in Nederland, met als hoofdvak ‘Kerkgeschiedenis’ en als bijvakken ‘Geloofsopvoeding’en ‘Judaïca’.

Tussen 1988 en 2011 was ze predikant in respectievelijk Abbenbroek/Zwartewaal, Ede en Kampen. Van 2007 tot 2017 was ze docent godsdienst aan het Ichthus College in Kampen en Dronten.


Ds. Annemieke de BruijnDs. H.A. (Annemieke) de Bruijn-Messelink heeft op 1 september 2019 intrede gedaan als predikant van de Protestantse Gemeente Culemborg. Zij vervult een 50% predikantsplaats. Haar vaste werkdagen voor bezoeken, overleg en vergaderingen zijn dinsdag en woensdag.

Haar contactgegevens zijn:
Ds. Annemieke de Bruijn-Messelink, tel. 06-29822102, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Annemieke heeft na haar middelbare school de HBO-opleiding Verpleegkunde gedaan en later de specialisatie kinderverpleegkunde. Ze heeft vijf jaar in het Academisch Ziekenhuis van Groningen gewerkt. In 1982 verhuisde ze naar Culemborg en werd actief lid van de Barbaragemeente. In 2002 ging ze in deeltijd Godgeleerdheid studeren  aan de Universiteit Utrecht en rondde daar de Master Geestelijke Verzorging af. Aansluitend deed ze de Predikant Master aan de Protestantse Theologische Universiteit en studeerde in 2011 af.  In 2012 verrichtte ze als proponent een jaar lang de predikantswerkzaamheden in de Paaskerkgemeente van Oss. Van januari 2013 tot september 2019 was ze predikant van Ophemert & Zennewijnen.

Vanaf 1 maart 2020, tot uiterlijk 1 februari 2021, zijn ds. H. (Henk) Fonteyn en kerkelijk werker C.A.M. (Kees) Vernooij elk voor één dag per week als ouderenpastor verbonden aan de Protestantse Gemeente Culemborg. Zij onderhouden met name contact met gemeenteleden die ouder zijn dan 75 jaar. Zij gaan ook voor in uitvaartdiensten.

Henk Fonteyn

Henk Fonteyn werkt in dezelfde wijken als ds. Annemieke de Bruijn, namelijk Voorkoop, de Hond, Terweijde, Bloemen-Oranjebuurt en ‘De Kulenburg’. Hij stelt zich hier zelf voor.

Zijn contactgegevens zijn: Ds. Henk Fonteyn, tel. 06-14230579, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kees Vernooij
Kees Vernooij is op 26 juli 2020 overleden.
Kees Vernooij werkte in dezelfde wijken als ds. Elsje Braam, namelijk Beusichem, Centrum, Parijsch & Goiberdingen, Achter ’t Zand & Eva-Lanxmeer, ’t Veld en Zorgcentrum Beatrix.

 

20190901 intredeAnnemiekeIn de kerkdienst van 1 september in de Barbarakerk werd ds. Annemieke de Bruijn verbonden aan de Protestantse Gemeente Culemborg.

Kijk hier voor de foto's van de dienst en de ontmoetingen na afloop.

Klik hier voor de preek van ds. Annemieke de Bruijn over het beeld van de adelaar, 'Je vleugels uitslaan'.
20190901 adelaar

Intrede ds Elsje Braam 14jan2018In een volle en sfeervolle kerkdienst werd op zondag 14 januari 2018 ds. Elsje Braam verbonden aan de Protestantse Gemeente te Culemborg, in het bijzonder aan de Open Hof wijkgemeente. De andere voorgangers waren ds. Klaas Spronk en ds. Henri Veldhuis.

Hier een kort verslag van de dienst in de Culemborgse Courant; en hier de foto's