Protestantse Gemeente Culemborg

Voor de kinderen van de kindernevendienst zijn er voor zondag 16 mei weer een verhaal en werkbladen beschikbaar.

20210516 plaatje KoZ Het verhaal is hier op ons Youtube-kanaal te vinden, voorgelezen door iemand van de leiding van de kindernevendienst.

De werkbladen zijn hier te downloaden: werkblad 1 en
werkblad 2.

De tekst die bij de werkbladen hoort is:

Gebed voor de wereld
Jezus vertelde de mensen over God. Hij praatte veel met mensen en hij sprak met God. Over onrecht, over nood en zorg, over geloof en ongeloof.

Werkblad 1
Dit werkblad sluit aan bij het gespreksonderwerp in Kind op Zondag: ‘Waar wil jij voor bidden?’ Kinderen kunnen dat delen, voor sommige kinderen is het moeilijk of lastig om er woorden aan te geven. Zij tekenen erover.
Nodig: (kleur)potloden, stiften.

Werkblad 2
Jezus bidt voor de wereld. Vraag eens: ‘Als jij denkt aan onze wereld, waar zou jij dan voor willen bidden?’ Begin maar klein: noem een naam van een familielid bij elk poppetje met een F, een vriend of vriendin bij elk poppetje met een V, iemand uit jouw dorp of stad bij elke S, iemand uit Nederland bij een L en iemand uit de wereld bij een W. Zo kom je de hele wereld rond. Kinderen kennen ongemerkt veel mensen, van sport, muziek, school, jeugdjournaal, de camping, vloggers en andere media. Zijn er thema’s waarvoor je zou willen bidden? Schrijf ze op de wereldbol.
Nodig: kleurpotloden, stiften en pennen.


De werkbladen van 9 mei zijn hier en hier nog te downloaden.