Protestantse Gemeente Culemborg

Vanaf 1 maart 2020, tot uiterlijk 1 februari 2021, zijn ds. H. (Henk) Fonteyn en kerkelijk werker C.A.M. (Kees) Vernooij elk voor één dag per week als ouderenpastor verbonden aan de Protestantse Gemeente Culemborg. Zij onderhouden met name contact met gemeenteleden die ouder zijn dan 75 jaar. Zij gaan ook voor in uitvaartdiensten.

Henk Fonteyn

Henk Fonteyn werkt in dezelfde wijken als ds. Annemieke de Bruijn, namelijk Voorkoop, de Hond, Terweijde, Bloemen-Oranjebuurt en ‘De Kulenburg’. Hij stelt zich hier zelf voor.

Zijn contactgegevens zijn: Ds. Henk Fonteyn, tel. 06-14230579, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kees Vernooij
Kees Vernooij is overleden op 26 juli 2020.
Kees Vernooij werkte in dezelfde wijken als ds. Elsje Braam, namelijk Beusichem, Centrum, Parijsch & Goiberdingen, Achter ’t Zand & Eva-Lanxmeer, ’t Veld en Zorgcentrum Beatrix. 

 

Het pastoraat is de taak van de Pastoraatsgroep. De Pastoraatsgroep bestaat uit de predikanten, de ouderenpastores, de pastoraal ouderlingen en de pastoraal medewerkers, de jeugdouderling en de medewerkers jeugdwerk.  

De twee predikanten hebben in onderling overleg bepaald wie in welke wijk het pastoraat verzorgt voor de gemeenteleden die jonger zijn dan 75 jaar. De verdeling vindt u hier

Zie voor de verdere inrichting van het pastoraat de tekst onder Wijken en buurten.

Voor pastoraat kunt u terecht bij de volgende personen:

 

Lees meer...

Pastoraat is het omzien naar elkaar in woord en daad in Gods naam. In een mensenleven vinden vaak vreugdevolle gebeurtenissen plaats, zoals doop en huwelijk, maar helaas ook verdrietige, zoals ziekte en rouw. Het is belangrijk dat deze gebeurtenissen in de gemeente met elkaar gedeeld kunnen worden en dat de gemeenteleden in deze situatie aandacht aan elkaar geven.