Protestantse Gemeente Culemborg

GEBED7 20Waar? (Voortaan in de) Open Hof, Beethovenlaan 2.
Wanneer? Op de tweede en vierde donderdag van de maand, van 20.15 tot 20.45 uur; daarna (voor wie wil) uitwisseling met thee, tot 21.30 uur.

Info: Ellen Geleedst, tel. 0345 - 521953

Opgave: Niet nodig, kom gewoon langs. 

Lees meer...

labyrint tuin Open Hof 10

In de tuin van de Open Hof ligt een labyrint (zie foto hiernaast).

 

Betekenis van het labyrint

Het labyrint is een beeld van het op-weg-zijn van ons, van de weg door het leven, de weg naar onszelf, de weg naar God, naar een heilige plek of hoe je het maar noemen wilt. In het midden vind je waar je bewust of onbewust naar op zoek bent, dat waar je ten diepste naar verlangt, wat je leven doel en zin geeft, waardoor je verandert. Dat midden is niet het eindpunt van de weg, vanuit het midden ga je weer verder. De weg is lang en kronkelt maar door, zo zul je vanzelf ontdekken, maar het midden blijft het midden, daar cirkel je om heen, totdat...
 

Hoe loop je een labyrint?
Het lopen van een labyrint is een manier om Gods nabijheid en leiding te ervaren, maar hoe ga je te werk?

 

Lees meer...

Elke maandagmorgen om 7.15 uur is er een oecumenisch ochtendgebed in het kerkgebouw van de Nederlands Gereformeerde Kerk, Jodenkerkstraat 5.
Er is een eenvoudige liturgie en één van de deelnemers fungeert als liturg. De belangrijkste onderdelen van de liturgie zijn: welkom en aansteken van de paaskaars, lezen van een Bijbelgedeelte, stilte voor overdenking gedurende circa zeven minuten, een lied en afsluiting met een zegenbede.
Na deze viering van 15 à 20 minuten is er gelegenheid voor ontmoeting en gesprek bij een kop thee of koffie en de zelf meegebrachte boterham. Om uiterlijk 8.30 uur, na de afwas en opruimen, gaat ieder zijn/haar eigen weg, naar werk of naar huis.

Informatie bij Cees van Bockel, 06-51552361, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Raad van Kerken Culemborg belegt elke eerste donderdag van de maand een oecumenische stilteviering in de Christelijke Gereformeerde Kerk ‘De Ark’, Prijsseweg 91. In de stilte staat een tekst centraal, vaak een verhaal uit het evangelie. In een afsluitend gebed is er plaats voor intenties en na afloop wordt er nagepraat bij koffie en thee.
Iedereen is van harte welkom. 

De viering begint om 10.00 uur.
Info: Ellen Geleedst, tel. 521953, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waar? Grote of Barbarakerk, bovenconsistorie (ingang via de glazen deur).
Wanneer?
Elke dinsdagavond.
Hoe laat?
Van 19.45 (inloop met een kopje thee) tot 20.45 uur.
Info en opgave:
Betty Wierda, tel. 518468, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;
Hélène van Oorschot, tel. 517128, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Of kom gewoon eens langs.

Lees meer...