Protestantse Gemeente Culemborg

Olijven_kleinIn onze gemeente is sinds 2006 een steungroep actief voor de internationale campagne ‘Houd Hoop Levend – Plant een Olijfboom’. De steungroep werft sponsors voor olijfbomen die in Palestina worden geplant. Ook via films, lezingen en discussies wil deze groep Culemborgers  bewust maken voor met name de onderbelichte Palestijnse kant van het Israëlisch-Palestijns conflict.

Meer informatie
Mw. L. (Lian) Doornbos: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dhr. J. (Jan) den Hertog: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Websites: www.planteenolijfboom.nl en Steungroep Culemborg

Daoud NassarVelen zullen zich nog het kostbare gesprek herinneren van Henri Veldhuis met Daoud Nassar op 5 februari 2017 tijdens de dienst waarin wij vierden dat Henri Veldhuis 25 jaar predikant was in Culemborg (zie: 'Henri Veldhuis in gesprek met Daoud Nassar')

In de kerkdienst van 20 september 2020 heeft ds. Annemieke de Bruijn verteld over de problemen die Daoud Nasser nu heeft. Samen met de werkgroep ‘Houd hoop levend, Plant een olijfboom’ is een actie gestart om de familie Nassar te ondersteunen met 50 olijfbomen voor zijn 50e verjaardag (17 oktober 2020) en met persoonlijke berichten.

Lees meer...

Erik Ader nov 2016 02Op woensdagavond 3 mei 2017 organiseerde de Culemborgse Olijfboomgroep een avond over 'Ongemakkelijk herdenken'. Spreker was voormalig ambassadeur Erik Ader, zoon van Bas Jan Ader, die tijdens WOII honderden joden redde (lees Een Groninger pastorie in de storm, 1990, van zijn vrouw Joh. Ader-Appels).
Er werd in Israël voor Bas Jan Ader een gedenkbos geplant op de plaats van een verwoest Palestijns dorp. Zoon Erik komt op voor het recht van de verdreven Palestijnen. Hij sprak over de strijd van zijn vader en zijn eigen strijd voor gerechtigheid en vrijheid voor elk mens.

Hier enkele foto's

De foto: Erik Ader plant 1100 olijfbomen ter nagedachtenis aan zijn vader