Protestantse Gemeente Culemborg

Slappendel_MarijnDe gemeente heeft een eigen cantor-organist in dienst, die in samenwerking met de predikant en onder verantwoordelijkheid van de kerkenraad zorg draagt voor de muziek in de kerkdienst. De cantor-organist is ook dirigent van de Barbaracantorij.
Sinds 2005 werkt Marijn Slappendel (1973) als cantor-organist in de Grote of Barbarakerk. Regelmatig treedt hij op als begeleider van koren, als continuospeler of solistisch. Daarnaast werkt hij als docent orgel en piano. 

 

Marijn volgde pianolessen bij Herman F. Kapteijn en later orgellessen bij Christiaan Ingelse te Gouda. Vanaf 1991 studeerde hij aan de faculteit Muziek van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht. Hij behaalde daar achtereenvolgens de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus Orgel, Kerkelijk Orgelspel en Koordirectie. Zijn orgeldocenten waren Reitze Smits en Willem Tanke. Koordirectie studeerde hij bij Krijn Koetsveld. Hij studeerde klavecimbel bij Bob van Asperen, en specialiseerde zich op het gebied van Basso Continuo bij Thérèse de Goede aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2005 het bachelor-diploma behaalde.

Hier de eigen website van Marijn Slappendel.